دکتر علی بهشتی نامدار با اشاره به اینکه کبد دومین اندام بزرگ بدن انسان است که وزن آن حدود 1 تا 1.5 کیلوگرم است و در هر دقیقه بیش از یک لیتر خون را فیلتر می کند و به سایر سیستم ها آسیب نمی رساند.
وی تصریح کرد: کبد به طور طبیعی با سلول ها خود را ترمیم و پاکسازی می کند. اما اگر عوامل منفی وارد آن شود در این کار سردرگمی ایجاد می شود و یکی از این عوامل منفی چربی اضافی در کبد است. وجود چربی در کبد طبیعی است و اگر این مقدار چربی از 5 تا 10 درصد وزن کل کبد بیشتر شود فرد مبتلا به کبد چرب است. این بدان معناست که کبد در تجزیه چربی مشکل دارد. در نتیجه چربی در کبد رسوب می کند.
دکتر بهشتی نامدار با بیان اینکه کبد چرب هیچ علامتی ایجاد نمی کند و التهاب پوست ربطی به کبد چرب ندارد اعلام کرد: کنترل صحیح دیابت و پرهیز از اضافه وزن بهترین راه برای پیشگیری از دیابت است.
وی با اشاره به اینکه بی اشتهایی می تواند یکی از علائم مشکلات کبدی باشد به ویژه زمانی که اشتهای شما به طور ناگهانی تغییر می کند ممکن است دلایلی مانند افسردگی و بیماری های کبدی داشته باشد و گفت: خستگی مزمن خواب نامنظم مشکلات حافظه تغییر وزن خارش پوست زردی چشم ادرار تیره و غیره از علائم نارسایی کبد است.
دکتر بهشتی نامدار چاقی را یکی از مهم ترین عوامل ابتلا به کبد چرب عنوان کرد و تصریح کرد: البته افزایش چربی شکمی که با اندازه دور کمر اندازه گیری می شود شاخص مهم تری برای بروز کبد چرب است. بیماری ناشی از چاقی کل بدن
وی با اشاره به اینکه افزایش چربی خون از دیگر مولفه های سندرم متابولیک است که با بیماری کبد چرب مرتبط است گفت: بسیاری از بیماری ها مانند افزایش چربی های بد یا کلسترول و تری گلیسیرید خون سندرم متابولیک پلی کیستیک. . سندرم تخمدان دیابت نوع 2 کم کاری تیروئید کم کاری هیپوفیز خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را افزایش می دهد.
وی خاطرنشان کرد: رعایت رژیم های غذایی اشتباه و فست فودهای روزانه (سوسیس سوسیس سس پیتزا) استرس کاری و سابقه خانوادگی طولانی مدت مصرف داروها بدون نظر پزشک متخصص سبک زندگی غیر فعال و ناسالم و پیامدهای آن از جمله چاقی و اضافه وزن. در بیماری کبد چرب در سنین مختلف موثر است گفت: کاهش وزن مناسب و سالم انتخاب مواد غذایی مناسب کاهش چربی های شکمی با کمک ورزش برای بیماران کبد چرب مفید است. پیروی از یک برنامه ورزشی روزانه وزن بدن را در حد مطلوب نگه می دارد و از بروز بسیاری از عوارض جلوگیری می کند.
وی بیان کرد: تعدادی از بیماران کبد چرب به سمت نارسایی کبدی می روند و از طرفی شیوع کبد چرب در دنیا رو به افزایش است بنابراین احتمال خطر آن نیز رو به افزایش است بنابراین بهترین راه مقابله با کبد چرب است. تغییر سبک زندگی و انجام فعالیت های ورزشی.
وی کاهش کالری و افزایش فعالیت بدنی را اساس درمان دانست و گفت: 100 گرم غذا حدود 600 یا 700 گرم کالری است بنابراین همانطور که باید غذاهای چرب و شیرین مصرف کرد در مصرف خرما و انگور نیز باید اعتدال را رعایت کرد. گرفته شود و توت ها به عنوان دسر همراه با چای و … باید احتیاط کرد زیرا قند این غذاها زیاد است و خطر چاقی کبد را افزایش می دهد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عامل اصلی ابتلا به کبدچرب را بشناسید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عامل اصلی ابتلا به کبدچرب را بشناسید"، کلیک کنید.