توسعه بانک اطلاعاتی HLA در دستور کار سازمان انتقال خون/ درخواست تامین اعتبار از برنامه و بودجه

توسعه بانک اطلاعاتی HLA در دستور کار سازمان انتقال خون/ درخواست تامین اعتبار از برنامه و بودجه

مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه هر چند هزینه ایجاد و نگهداری بانک اطلاعاتی HLA گران است اما با جان مردم سروکار دارد، گفت: با توجه به اهمیت پایگاه HLA، این بانک را جزو اولین وظایف خود قرار داده ایم و در برنامه هفتم توسعه امیدوارم با حمایت سازمان برنامه و بودجه اعتبار مناسب را کسب کنیم.

مصطفی جمالی در گفت وگو با دکتر نارنجی. وی بانک اطلاعاتی HLA را یکی از وظایف اصلی سازمان انتقال خون اعلام کرد و گفت: کار سازمان انتقال خون منجر به صدور تصمیم در مورد پایگاه HLA برای اولین بار شد. در برنامه هفتم توسعه، سازمان انتقال خون موظف شد در برنامه هفتم توسعه بانک HLA را به شیوه های جدید توسعه دهد.

وی با بیان اینکه بر اساس برنامه هفتم توسعه کشور، توسعه پایگاه HLA باید با روش های جدید انجام شود، تصریح کرد: روش NGS که روش آنالیز ژنی است، به عنوان جدیدترین روش برای توسعه ی HLA. پایگاه داده اگرچه NGS جزو موارد تحریم شده در کشور محسوب می شود، اما سازمان انتقال خون به سختی توانسته این روش را در کشور معرفی کند. سازمان انتقال خون 500 آزمایش با روش NGS انجام داده و اکنون در میانه هزار آزمایش دیگر هستیم.

مدیرعامل سازمان انتقال خون بر اهمیت و ضرورت تامین منابع مالی و اعتباری برای توسعه پایگاه HLA تاکید کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه توسعه پایگاه HLA به عنوان یک تعهد در برنامه هفتم توسعه گنجانده شده است، منتظر هستیم. . سازمان برنامه و بودجه اعتبار لازم را برای این موضوع تامین خواهد کرد.

وی با مقایسه وضعیت بانک اطلاعاتی ایران با سایر کشورها یادآور شد: ترکیه که در همسایگی ما قرار دارد ادعا می کند یک میلیون بانک اطلاعاتی HLA دارد. همچنین، مطالعات نشان می دهد که آلمان حدود 13 میلیون پایگاه داده HLA دارد. در حالی که بانک اطلاعاتی کشور ما حدود 30000 است. بررسی وضعیت بانک اطلاعات HLA ایران با سایر کشورها نشان می دهد که ما با سایر کشورها فاصله داریم.

جمالی با اشاره به اینکه هر چند هزینه نگهداری و توسعه پایگاه HLA زیاد است، اما با جان مردم مرتبط است، ادامه داد: اگر بانک اطلاعاتی خود را توسعه می دادیم، شاید بیماران تالاسمی درمان می شدند و نیازی به تزریق خون نبود. با توجه به اهمیت بانک اطلاعاتی HLA، این بانک را جزو اولویت های خود قرار دادیم و در برنامه هفتم توسعه قرار دادیم. امیدواریم با حمایت های سازمان برنامه و بودجه اعتبار مناسب را کسب کنیم.

مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: اگر سالی 100 هزار مورد داشته باشیم تا 10 سال آینده به وضعیت فعلی ترکیه می رسیم. سازمان انتقال خون در نظر دارد تا یک تا دو سال آینده 100 هزار مورد را در پایگاه داده و سپس این تعداد را افزایش دهد. با توجه به اینکه در نظر داریم سالانه 100 هزار رکورد برای بانک اطلاعاتی خود داشته باشیم، از سازمان برنامه و بودجه می خواهیم اعتباری برای این امر قائل شوند.

توضیح داد: بودجه لازم را به سازمان برنامه و بودجه گزارش می دهیم و آنها نیز سوالات تخصصی خواهند پرسید.

پایان خبر نارنجی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "توسعه بانک اطلاعاتی HLA در دستور کار سازمان انتقال خون/ درخواست تامین اعتبار از برنامه و بودجه" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "توسعه بانک اطلاعاتی HLA در دستور کار سازمان انتقال خون/ درخواست تامین اعتبار از برنامه و بودجه"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه