به گزارش نارنجی از ریانووستی، سرگیی لاوروف این سخنان را در فیلم مستند “بلگراد” که به بیست و پنجمین سالگرد تجاوز ناتو به یوگسلاوی اختصاص دارد، بیان کرده است.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: اگر مکرون و اصرار او را بر این عبارت که «این امکان وجود دارد که ما نیروهای زمینی به اوکراین بفرستیم»، در نظر بگیریم، این موضوع دیگر مربوط به موضوع استقلال و ابتکار عمل استراتژیک اروپا نیست، بلکه به منظور راضی کردن آمریکا و تحریک متحدان پاریس در ناتو است.
لاوروف یادآور شد که سخنان اخیر مکرون، مواضع چند سال گذشته وی که به صورت دوره ای در فضای رسانه ای درباره ایجاد نوعی خودمختاری استراتژیک اروپا سخن می گفت را زیر سوال برده است.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: اروپا کاملاً تحت کنترل ایالات متحده قرار گرفته است، استقلالی وجود ندارد.
لاوروف افزود: رهبران کنونی کشورهای اروپایی منافع ملی کشورهای خود را در اولویت نمی دانند و آن را تابع خواست «غرب جمعی» می دانند.
وی اتحادیه اروپا را سازمانی خصومت آمیز توصیف کرد که در آن منافع ملی مردم و دولت های آن ها در اولویت قرار نمی گیرند، بلکه برنامه ها و آرمان ها محدود به انگیزه های شخصی خودخواهانه است.
به گزارش ایرنا از ریانووستی، مصاحبه لاوروف به مناسبت سالگرد تجاوزات ناتو به جمهوری فدرال یوگسلاوی منتشر شد. تجاوزات ناتو 24 مارس 1999 آغاز شد و 78 روز به طول انجامید. دلیل اصلی عملیات تهاجمی ناتو، جلوگیری از نسل کشی جمعیت آلبانیایی در کوزوو بود.
بر اساس اطلاعات صربستان، در نتیجه این بمباران، سه هزار و 500 تا چهار هزار نفر کشته و حدود 10 هزار نفر مجروح شدند که دو سوم آنها غیرنظامی بودند. طی سه ماه بمباران یوگسلاوی توسط ناتو، 15 تن اورانیوم ضعیف شده در خاک صربستان پرتاب شده بود. در طول ده سال اول پس از بمباران، 30 هزار نفر به سرطان مبتلا شدند که 10 تا 18 هزار نفر از آنها جان خود را از دست دادند.
در پایان فوریه 2024 (اسفند 1402)، امانویل مکرون رییس جمهوری فرانسه گفت که پاریس برای جلوگیری از “پیروزی روسیه در این جنگ” هر کاری انجام خواهد داد. به گفته وی، رهبران کشورهای غربی درباره امکان اعزام نیرو به اوکراین گفت وگو کرده اند، اما هنوز توافقی حاصل نشده است.
بعدها، این سیاستمدار که به دلیل این اظهارات چه از سوی متحدان ناتو و چه در داخل کشور مورد انتقاد شدید قرار گرفت، خاطرنشان کرد که همه سخنان وی با دقت مورد توجه قرار گرفته است.
مکرون در دیدار با رهبران مخالف در اوایل ماه مارس (اواسط اسفند 1402) بار دیگر تاکید کرد که فرانسه «هیچ محدودیت و خط قرمزی» در مورد کمک به کی یف ندارد.
پیش از این، دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین درباره سخنان رییس جمهور فرانسه درباره اعزام نیرو به اوکراین گفت که چنین تحولی ناگزیر به درگیری مستقیم نظامی بین روسیه و ناتو می شود.
ریشه خشم پاریس از نگاه پوتین
پیش از این، مجری یک رسانه روس از رییس جمهوری روسیه پرسیده بود که آیا مکرون تصمیم گرفته است که از روسیه انتقام بگیرد، به این دلیل که ما در آفریقا، پا روی دُم او گذاشته ایم؟
ولادیمیر پوتین در پاسخ به این پرسش گفت: بله، من فکر می کنم نوعی نارضایتی وجود دارد؛ زمانی که ما با او تماس مستقیم داشتیم، کاملاً آشکارا در مورد این موضوع صحبت کردیم.
پوتین در این باره افزود: ما به آفریقا نرفتیم و فرانسه را از آنجا بیرون نکردیم؛ مشکل فرق می کند. گروه معروف واگنر ابتدا تعدادی پروژه اقتصادی را در سوریه انجام داد و سپس به کشورهای آفریقایی نقل مکان کرد.
به گفته وی، وزارت دفاع روسیه از این فعالیت ها پشتیبانی می کند، اما فقط بر این اساس که این یک گروه روسی است، نه بیشتر.
رییس جمهوری روسیه گفت: بنابراین، ما کسی را بیرون نکردیم؛ فقط رهبران برخی کشورهای آفریقایی با فعالان اقتصادی روسیه توافق داشتند، می خواستند با آنها کار کنند، اما به هیچ وجه نمی خواستند با فرانسوی ها کار کنند. این حتی ابتکار ما نبود، این ابتکار از طرف دوستان آفریقایی ما بود.
310310
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "لاوروف: مکرون به دنبال رضایت آمریکا است، نه فرانسوی ها" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "لاوروف: مکرون به دنبال رضایت آمریکا است، نه فرانسوی ها"، کلیک کنید.