مدیرکل دفتر سلامت روان و سلامت وزارت بهداشت با اشاره به مداخلات مختلف در حوزه کرونا، بیماری های پس از این همه گیری را کمتر از پیش بینی های جهانی خواند.
حامد مصلحی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری نارنجی، اظهار داشت: وزارت بهداشت در خصوص وضعیت روحی و روانی پس از شیوع کرونا به ویژه در میان خانواده های جان باختگان این بیماری اظهار کرد. وزارت بهداشت تحقیقات رسمی زیادی انجام داده و پس از شیوع کرونا گزارشات خود را تهیه و منتشر کرده است. علاوه بر این، از آن زمان برای خانواده هایی که فردی را به دلیل کرونا از دست داده اند، مداخلاتی انجام داده است. کارکنان بهداشت و درمان از این خانواده ها دیدن کردند و برای آنها مداخله کردند.
وی همچنین گفت: خوشبختانه آمار ما در زمینه بیماری های روانی پس از کووید 19 کمتر از حد انتظار بود و دلیل آن مداخلاتی بود که در حین و پس از کووید 19 انجام شد. در این راستا دسترسی به روانشناس خوب برای افراد ایجاد شد و در صورت وجود مشکل، مداخلات سریع انجام می شد.
مصلحی خاطرنشان کرد: علیرغم پیش بینی های انجام شده برای اکثر کشورهای جهان پس از کووید-19، مشکلات سلامت روان در کشور ما 20 درصد کمتر از پیش بینی های بین المللی بود.
مدیر کل دفتر سلامت روان و اعتیاد وزارت بهداشت درباره وضعیت اختلالات اضطرابی در کشور نیز اظهار داشت: دو مدل آمار داریم یکی آماری که در pst است و دومی آمار. آماری که از مقالات و برآوردها در دسترس است. ما بر اساس این فرضیات مداخلاتی انجام داده ایم. اما برای گزارش آماری باید آنها را از مطالعات مختلف استخراج کنیم.
وی در خصوص نتایج طرح ملی سلامت روان اظهار داشت: نتایج این نظرسنجی آماده است و باید به تایید وزیر برسد و ارایه رسمی آن منتشر شود.
مصلحی در خصوص خودکشی اهالی و کودکان تصریح کرد: هر خودکشی وحشیانه و آسیب زا است اما دو وظیفه اصلی بر عهده وزارت بهداشت است. اولی آموزش هایی است که ارایه می دهیم و دومی نوع اطلاعات مربوط به خودکشی است.
وی ادامه داد: اطلاعات مربوط به خودکشی باید بر اساس معیارهای مشخص مورد تایید سازمان بهداشت جهانی باشد. این حساسیت خود به پیشگیری منجر می شود. اگر چنین حساسیتی وجود نداشته باشد، تاثیر آن بر خودکشی، به ویژه افراد مهم، در دو ماه پس از آن اقدام می تواند 13 درصد افزایش یابد. این مشکل باعث افزایش 26 درصدی جوانان خواهد شد. ما این استانداردها را تدوین کرده ایم و انتشار آنها می تواند کمک زیادی کند.
مصلحی تصریح کرد: جلسات زیادی در خصوص موضوع اهالی برگزار کردیم و قرار شد از طریق معاونت آموزش و پرورش به این موضوع ورود کنیم.
وی در خصوص مداخلات دفتر سلامت روان و ترک اعتیاد وزارت بهداشت در خصوص موضوع اعتیاد گفت: قبل از هر کاری کودکانی را که در معرض دود مواد مخدر قرار گرفته اند از طریق مراکز بهداشتی شناسایی و آموزش های لازم را به آنها می دهیم. تا از طریق این آموزش ها بتوانند آنها را برای دوری از مواد مخدر توانمند سازند.
مدیرکل دفتر سلامت روان و مواد مخدر وزارت بهداشت گفت: جلسات مختلفی با مرکز مبارزه با مواد مخدر برای کاهش عرضه و تقاضای مواد مخدر برگزار کرده ایم.
پایان خبر نارنجی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اختلالات روانی پسا کرونا در ایران کمتر از پیش بینی های جهانی بود/ تدوین استاندارد های اطلاع رسانی خودکشی" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اختلالات روانی پسا کرونا در ایران کمتر از پیش بینی های جهانی بود/ تدوین استاندارد های اطلاع رسانی خودکشی"، کلیک کنید.