تقویم علمی;
در این تقویم رویدادهای مهم تاریخی مرتبط با علم و فناوری را مرور می کنیم.
به اخبار خبرگزاری علم و فناوری نارنجی تاریخ علم پر است از رویدادهای مهمی که شامل نوآوری ها اکتشافات و حتی تولد و مرگ دانشمندان و مخترعان تأثیرگذار در جهان می شود. در این تقویم علمی رویدادهای مهمی را که مصادف با امروز 9 نوامبر و 30 اکتبر است ورق می زنیم.
***
دستگاه ساعت
30 اکتبر 1894 9 نوامبر 1273 دانیل ام کوپر از روچستر نیویورک اولین حق ثبت اختراع ایالات متحده را برای دستگاه ساعتی دریافت کرد. کارت های ثبت زمان در دستگاه قرار می گرفتند و زمانی که اهرم به پایین فشار داده می شد زمان بر روی کارت ها چاپ می شد. کارت ها با خطوط افقی برای روزهای هفته به هفت فضای مساوی تقسیم می شوند. این ماشین زمان که با نام روچستر شناخته می شود توسط شرکت تولیدی ویلارد و فریک ساخته شده و برای ثبت زمان شروع و پایان کار کارکنان اداری و کارگران کارخانه استفاده می شود.
آنژیوگرافی
30 اکتبر 1958 تا 9 نوامبر 1337 دکتر. میسون سانس جونیور متخصص قلب کودکان در کلینیک کلیولند در آمریکا به طور تصادفی اولین آنژیوگرافی عروق ویروس کرونا را انجام داد. این روش تشخیصی اشعه ایکس از رنگ تزریقی برای تجسم انسداد در شریان های کوچک تغذیه کننده قلب استفاده می کند. مطالعات قبلی روی سگ ها نشان داده بود که استفاده از این رنگ در عروق ویروس کرونا باعث فیبریلاسیون قلب می شود بنابراین هرگز روی انسان آزمایش نشد و رنگ آمیزی رگ های بیمار با تزریق رنگ فقط برای آشکار شدن نزدیکی دندان هایشان بود اما در این مورد. از بیمار دکتر خوشبختانه فیبریلاسیون قلبی (که نیاز به باز کردن قفسه سینه بیمار برای درمان دارد) رخ نداد. بنابراین مشخص شده است که می توان از رنگ به طور ایمن استفاده کرد به خصوص اگر در مقادیر کم باشد و سپس تصاویر آنژیوگرافی با تصویربرداری اشعه ایکس گرفته می شود.
نزدیکی به سیارک ناپدید می شود
در 30 اکتبر 1937 معادل 9 اوت 1316 یک سیارک در فاصله ای تقریباً دو برابر فاصله ماه از زمین به زمین نزدیک شد و بنابراین در آن زمان نزدیکترین نزدیک به هر جسمی به حساب می آمد. به جز شهاب ها این سیارک با سرعت 5 درجه در ساعت در آسمان شب حرکت کرد. دو شب قبل از آن در 28 اکتبر اخترشناس آلمانی کارل ویلهلم رینموث از هایدلبرگ برای اولین بار رگه ای از نور را در عکسی که به تازگی گرفته بود دیده بود. به دلیل حرکت سریع آن او آن را به افتخار هرمس منادی خدایان المپیا نامگذاری کرد. ریمانوت تنها توانست هرمس را به مدت پنج روز رصد کند تا اینکه شرایط مشاهده بدتر شد و مشاهدات از بین رفت تا اینکه در 15 اکتبر 2003 برایان اسکیف ستاره شناس رصدخانه لاول دوباره سیارک گم شده را مشاهده کرد. مدار بیضوی سیارک هرمس 777 روز به طول انجامید و مدارهای زهره زمین و مریخ را ترکیب کرد. هرمس در گروه سیارک های نوع S (سیارک های سیلیکونی) قرار دارد و دوره چرخش آن 13.9 ساعت است.
گوستاو هرتز
در 30 اکتبر 1975 مطابق با 9 نوامبر 1354 گوستاو هرتز فیزیکدان کوانتومی آلمانی درگذشت. هرتز به همراه جیمز فرانک جایزه نوبل فیزیک را در سال 1925 برای آزمایش فرانک-هرتز بردند آزمایشی که نظریه کوانتومی را تایید کرد و نشان داد که انرژی می تواند توسط اتم ها تنها در چند ثانیه جذب شود که تاییدی مهم از آن است اتم او برادرزاده هاینریش هرتز بود. اگرچه هرتز در جنگ جهانی اول در کنار آلمانی ها جنگید اما به دلیل اینکه اصالتاً یهودی بود در سال 1934 با به قدرت رسیدن هیتلر مجبور به استعفا از مقام استادی خود شد و بنابراین از سال 1945 در اتحاد جماهیر شوروی کار کرد و سپس در در سال 1955 استاد فیزیک در لایپزیگ آلمان شد
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "۹ آبان در دنیای علم چه خبر؟" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "۹ آبان در دنیای علم چه خبر؟"، کلیک کنید.