پزشکیان چطور می تواند مانع اجرای قانون حجاب شود؟

پزشکیان چطور می تواند مانع اجرای قانون حجاب شود؟

به گزارش نارنجی یک وکیل دادگستری پرسید که چگونه پزشکان می توانند از اجرای قانون حجاب جلوگیری کنند؟ وی می گوید: به نظر می رسد در صورت عدم موافقت مجلس با تاخیر در اجرای این قانون استفاده از اختیارات مندرج در بندهای 7 و 8 اصل 110 قانون اساسی راه های مناسب تری برای حل این موضوع باشد. بر اساس بند هفتم اصل مذکور «حل تعارض و تنظیم روابط قوای سه گانه» از وظایف و اختیارات رهبری است و به همین منظور کمیته عالی حل مشکلات و تنظیم روابط تشکیل شده است. سه نیرو

محمود پوررضایی فشکمی دانشجوی دکتری رشته حقوق عمومی در ادامه می گوید: پزشکانی که در مصاحبه تلویزیونی اخیر خود از محتوای قانون موسوم به اشف و حجاب انتقاد کردند و در مصاحبه تلویزیونی خود اجرای آن را زیر سوال بردند می توانند از آنها بپرسند. نامه ای برای توصیف رهبری در این زمینه کار را به شورای عالی حل تعارض و سازماندهی روابط قوای سه گانه بسپارید. همچنین رئیس جمهور می تواند از رهبری بخواهد که این موضوع را به عنوان یکی از «مشکلات نظام غیرقابل رفع عادی» معرفی و برای تعیین تکلیف طبق بند ۸ اصل ۱۱۰ به شورای مجمع ارسال کند. واضح است که دو راه حل اخیر منوط به پذیرش مطالبات احتمالی رئیس جمهور از سوی رهبری است.

وی در ادامه سخنان خود می گوید: در مورد نیروها و سایر سازمان های دولتی راه حلی که صد در صد مطابق قانون اساسی است این است که دولت پیشنهاد تعویق لازم الاجرا شدن دو یا سه فوریت قانون را بر اساس قانون اساسی مطرح کند. اصل 74 قانون اساسی. که به آن حجاب می گویند. البته 15 نماینده می توانند با امضای طرح دو سومی به این پیشنهاد سرعت ببخشند. قبلاً عرض کردم که طبق ماده قانون مدنی قوانین 15 روز پس از درج در روزنامه رسمی منقضی می شوند. اما در ادامه این ماده گفته شده که «تا خود قانون ترتیب خاصی برای زمان اجرا مقرر نشده است». لذا در زمان اعلام و تصویب لایحه یا طرح مورد نظر که ماده یک جانبه (یک ماده) خواهد بود و تصویب آن در شورای نگهبان در عین حال به تعویق افتادن اجرای قانون فعلی وجود خواهد داشت. یک فرصت در قالب یک پیش نویس باشد یا یک طرح را می توان تغییر داد یا لغو کرد.

پوررضایی می گوید: اما اگر نمایندگان مجلس به دنبال این راه حل نباشند و دولت اصرار به عدم اجرای قانون داشته باشد چندین روش دیگر وجود دارد که برخی از آنها قبلاً در برخی موارد استفاده شده است یا خیر. کاملاً خلاف قانون اساسی یا کاملاً غیرقانونی هستند؛ در نتیجه من آنها را توصیه نمی کنم. به عنوان مثال گفته شد دلیل عدم صدور قانون مذکور با تصویب شورای عالی امنیت ملی تعویق موقت است. نمی دانم این گفته صحت دارد یا نه اما به تعویق انداختن ابلاغ قانون با مصوبه شورای عالی امنیت ملی یا مصوبه شورای هماهنگی سران قوا صلاحیت قانونی ندارد و این ابزار نباید مورد استفاده قرار گیرد. به

4747

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پزشکیان چطور می تواند مانع اجرای قانون حجاب شود؟" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پزشکیان چطور می تواند مانع اجرای قانون حجاب شود؟"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه