پروانه برگ خوار ۴۱ هزار هکتار از جنگل های لرستان را آلوده کرد – خبرگزاری نارنجی | اخبار ایران و جهان

خبرگزاری نارنجی – گروه استان ها: رنج کشیدن درخت بلوط ضرر زغال سنگ پایانی ندارد دریافت کرد و از آتش و زوال تا آفت های رنگینی که هر روز بر پیکر این پایتخت بزرگ زاگرس می پیچد.

پروانه برگ خوار ۴۱ هزار هکتار از جنگل های لرستان را آلوده کرد - خبرگزاری نارنجی | اخبار ایران و جهان

جنگل های لرستان که در قلب زاگرس واقع شده اند برای این اکوسیستم منحصربه فرد از اهمیت حیاتی برخوردار هستند زیرا با 5.8 میلیون هکتار جنگل در 11 استان زاگرسی 1.2 میلیون هکتار آن در لرستان قرار دارد و این استان را به دومین جنگل بزرگ تبدیل کرده است. منطقه عنوانی که با وقوع انواع تهدیدات طبیعی و انسان ساز نگران کننده است.

هجوم سوسک برگ به جنگل های لرستان

جنگل های استان لرستان با وسعت یک میلیون و 217 هزار هکتار بخشی از جنگل های ارزشمند زاگرس از نظر حفاظت از منابع اولیه آب و خاک تولید محصولات زیربنایی ذخایر ژنتیکی توانایی ها مورد توجه قرار می گیرند. اکوتوریستمشکلات زیست محیطی و … اهمیت منحصر به فردی دارند.

هر چند استان لرستان داشتن قابلیت های منحصر به فرد جنگل ها و مراتع با تهدیدات جدی مواجه است تهدیداتی که زمین های طبیعی این کشور را به زمین های بایر و بدون آب و علف تبدیل می کند.

گاهی اوقات آتش سوزی در جنگل ها و مراتع رخ می دهد. چرا حیوانات بی ضابطه دست اندازی به عرصه های طبیعی و تغییر کاربری اجرای پروژه های ساختمانی غیرحرفه ای و… همگی دامنگیر جنگل های بارانی شده است بنابراین ضربات مختلف هر روز قلب این اکوسیستم و حالا جنگل را سست می کند. اهل لرستان هستند آفت به آنها سوسک برگ می گویند.

خسارت بی رویه سوسک برگ به جنگل های لرستان رسیده است

مدیر کل منابع طبیعی لرستان حسین میرزایی می گوید: این حشره به شکل کرم است که روی برگ های گل درختان تخم می گذارد و پس از مدتی به صورت پروانه در می آید.

حداقل 41 هزار هکتار از مناطق جنگلی ما درگیر این بیماری شده است وی تصریح کرد: تمامی رشد نمو و تغذیه این حشره از سطح برگ های سبز رنگ بوده و صدمات جبران ناپذیری به درختان وارد می کند.

مدیر کل منابع طبیعی لرستان در ادامه سخنان خود گفت: متاسفانه در سال های اخیر به دلیل پدیده خشکسالی بالا رفتن تغییرات دما و اقلیم بخش بزرگی از جنگل های زاگرس را از بین برده است و گفت: امسال موفق شدیم حدود دو هزار هکتار از جنگل ها را کنترل کنیم و حداقل 41 هزار هکتار از سطح جنگل های ما دچار این بیماری شده است.

در بلوستان/قلب زاگرس حشره

کسری اعتبار برای کنترل آفات حشرات برگ خوار

میرزایی بیان کرد: بر اساس برآوردها بالغ بر 129 میلیارد تومان برای مبارزه با این آفت نیاز است.

وی ادامه داد: در این راستا درخواست ما هم از منابع ملی و هم از منابع استانی است در این رابطه باید توجه بیشتری شود.

این اظهارات در حالی است که بهروز دراکوند معاون اداره کل منابع طبیعی لرستان از حضور سوسک گرگ در برخی مناطق جنگلی لرستان خبر داد. با توجه به پس از ده سال خشکسالی متاسفانه شاهد ظهور کرم برگ و کرم برگ هستیم هرچند در استان با آفت حشره مواجه هستیم.

41 هزار هکتار جنگل بیلبیلا در لرستان وجود دارد

تداوم شیوع بیماری باعث زوال و سفت شدن درختان می شود.

وی توضیح داد: کرم گل سرخ قبلا وجود داشته است. اما طبیعی شده است با خشکسالی ریزگرده افشانی و استفاده از داروها بیشتر دشمنان طبیعی این کرم از بین رفته و همین امر منجر به پیدایش کرم جوانه شده است.

معاون اداره کل منابع طبیعی لرستان با ابراز ناراحتی و نگرانی از اینکه در سال های گذشته در چند نقطه از جمله در جنوب خورماتو مردم کله پاچه می خورند. چگانیپارک جنگلی آبگوشتبخش سپیددش فلات کوهستانی شول آباد و کاکا رضا قیام کردند.

دریکوند توضیح داد که کرم درخت کاج را می خورد شیره درخت را می گیرد و استرس زیادی به درخت وارد می کند. بنابراین تداوم ظهور آن باعث کاهش و خشک شدن درختان می شود با توجه به در کنار استان ها فصلنامه و بختیاری و کهگیلویه و بویار احمد باید در خصوص مبارزه با سوسک سفید برگ در جنگل های استان اقدامات لازم را انجام دهیم.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پروانه برگ خوار ۴۱ هزار هکتار از جنگل های لرستان را آلوده کرد – خبرگزاری نارنجی | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پروانه برگ خوار ۴۱ هزار هکتار از جنگل های لرستان را آلوده کرد – خبرگزاری نارنجی | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه