مدیرکل معاونت علمی استان تهران گفت: توسعه شبکه ایستگاه های هواشناسی در دره های منتهی به تهران و توسعه رادارهای هواشناسی برای پایتخت از اهمیت بالایی برخوردار است.
به گزارش خبر نارنجی پایتخت وسیع و شلوغ تهران دارای 6 ایستگاه هوایی در نقاط مختلف آن ساخته شده است. در ماه های اخیر ایستگاه هواشناسی ژئوفیزیک که وضعیت جوی مرکز تهران را پیش بینی می کند به دلیل اینکه دانشگاه تهران تصمیم به ساخت سه ساختمان 25 طبقه در محدوده خود گرفت که البته به دلیل تعلیق آن در ماه ها متوقف شد. بالاخره خبر منتشر شد. عدم صدور پروانه ساخت
مازیار خلمی در گفت وگو با نارنجی وی همچنین به استانداردهای ساخت ایستگاه های هواشناسی مختلف اشاره کرد و گفت: یک سری استانداردها از جنبه های مختلف مانند کاربرد آنها (بارش سنجی اقلیم سینوپتیک کشاورزی جاده ها و …) و یا از نظر مسافت استاندارد داریم. . شبکه هواشناسی و با توجه به آنها و برنامه کاری می توانیم شبکه ایستگاه را گسترش دهیم علاوه بر این با توجه به اولویت ها و نیازهای شهرستانی استانی و ملی و یا نیاز و اولویت های دستگاه های مدیریتی امکان پذیر است. مانند مدیریت بحران و همچنین مسائل کشاورزی حمل و نقل و غیره. . . یک ایستگاه هواشناسی بسازید.
وی در ادامه سخنان خود گفت: با توجه به ساخت و سازهای گسترده و ساختمان های بلند نمی توان به راحتی مکان مناسبی برای احداث ایستگاه هوایی در مناطق مرکزی تهران در صورت نیاز به آن مناطق تعیین کرد. در حال حاضر موضوع هواشناسی شهری در جهان در حال گسترش است.
مدیر کل هوانوردی استان تهران نیز گفت: از نظر استانداردهای هوانوردی تقریباً پایگاه خوبی در شهر تهران داریم. به عنوان مثال ایستگاه هواشناسی چیتگر می تواند وضعیت جوی غرب تهران را نشان دهد و ایستگاه ژئوفیزیک شامل مرکز تهران مهرآباد در جنوب تهران و اقدسیه در شمال تهران است. همچنین در سال 1400 ایستگاه شرق تهران (اداره قایران) را که در جاده شهید بابایی قرار دارد راه اندازی کردیم زیرا به این نتیجه رسیدیم که آن منطقه نیز نیاز به اندازه گیری و پایش کمیت های هواشناسی دارد و باید توسط سازمان نظارت و رصد شود. شبکه ایستگاه ما باید بسته شود. علاوه بر اینها ایستگاه برتر هواشناسی (تنها ایستگاه برتر هواشناسی استان تهران) در مهرآباد قرار دارد که وظیفه سنجش میزان هوای بالای جو را بر عهده دارد.
وی در خصوص امکان احداث ایستگاه در نقاط پرجمعیت مانند شهر ری گفت: شهر ری از سمت غرب به ایستگاه های مهرآباد و شهریار و از سمت جنوب به ایستگاه فرودگاه امام نزدیک است. همچنین شهر ری نیز از جمله مکان هایی است که در صورت نیاز می توان در آن اقدام به احداث ایستگاه هوایی کرد. یکی از موضوعاتی که برای شهر تهران حائز اهمیت است توسعه شبکه ایستگاه های هواشناسی در دره ها به سمت تهران و توسعه رادارهای هواشناسی برای پایتخت است.
خلامی در پایان توضیح داد: در حال حاضر ترمینال های هوایی در مناطق قدس شهریار و فرودگاه حضرت امام در مناطق غرب تهران وجود دارد. امسال نصب و راه اندازی ایستگاه هوایی شهرستان ملارد در حوالی صفادشتی در حال انجام است.
پایان خبر نارنجی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "لزوم توسعه ایستگاه های هواشناسی در رود دره های منتهی به تهران" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "لزوم توسعه ایستگاه های هواشناسی در رود دره های منتهی به تهران"، کلیک کنید.