قبل از ایمپلنت دندان چه کارهایی باید انجام دهیم؟

جراحی ایمپلنت دندان یکی از روش‌های موثر برای جایگزینی دندان‌های از دست‌رفته است و آمادگی‌های خاصی پیش از انجام نیاز دارد. رعایت این اقدامات پیشگیرانه نقش کلیدی در موفقیت درمان و جلوگیری از عوارض احتمالی دارد. برای آشنایی با این اقدامات ادامه مطلب را از دست ندهید.

قبل از ایمپلنت دندان چه کارهایی باید انجام دهیم؟

اقدامات لازم قبل از ایمپلنت دندان

اقداماتی مانند قطع یا مصرف برخی از داروهای بعد ایمپلنت و قبل از آن احتمال موفقیت این اقدام را تا حد ممکن افزایش می‌دهند. این اقدامات به شرح زیر هستند:

قبل از ایمپلنت دندان چه کارهایی باید انجام دهیم؟

1)      معاینه جامع دندانپزشکی انجام دهید

معاینه دهان و دندان به دندانپزشک این امکان را می‌دهد که بررسی کند آیا شما کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان هستید یا خیر. در این مرحله دندانپزشک با استفاده از عکس‌های اشعه ایکس معاینه بصری و بررسی سوابق پزشکی شما اطلاعات ارزشمندی را به دست می‌آورد و برنامه درمانی مناسب را به شما ارائه می‌دهد.

2)      آزمایش خون

این آزمایش می‌تواند وجود بیماری‌های سیستمیک نظیر فشار خون و دیابت را شناسایی کند. این بیماری‌ها ممکن است به عوامل خطر در حین عمل کاشت تبدیل شوند. در صورت وجود عفونت ضروری است که فوراً درمان انجام شود تا عوارض جدی‌تری پیش نیاید.

3)      معاینات دهان

بیماری‌های لثه و ناهنجاری‌هایی مانند دندان قروچه و پوسیدگی دندان می‌توانند بر موفقیت ایمپلنت تأثیر بگذارند. در صورت عدم درمان این مشکلات احتمال آلودگی استخوانی که باید از ایمپلنت پشتیبانی کند وجود دارد؛ که این می‌تواند منجر به از دست دادن ایمپلنت شود.

4)      معاینه با اشعه ایکس

اگر دندانپزشک متوجه شود که استخوان کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت وجود ندارد ممکن است نیاز به استفاده از استخوان مصنوعی یا درمان PRP را پیشنهاد دهد. این شرایط با استفاده از معاینه با اشعه ایکس مشخص می‌شود و حجم استخوان را تعیین می‌کند.

5)      معاینه CT

توموگرافی کامپیوتری (CT) با فراهم آوردن تصاویر مقطعی اطلاعات دقیقی از ارتفاع استخوان ارائه می‌دهد. این تصاویر به دندانپزشک کمک می‌کند تا موقعیت دقیق ایمپلنت جدید را تعیین کند و از وضعیت استخوان آگاه شود.

6)      آماده کردن بدن برای حراجی

اگر با روش دندانپزشکی تحت بیهوشی جراحی دهان خود را انجام می‌دهید باید 12 ساعت قبل از شروع جراحی ناشتا باشید. این امر به دلیل کاهش خطرات بیهوشی و تسهیل در روند جراحی است. همچنین مهم است که لباس‌های گشاد و راحت بپوشید زیرا این نوع پوشش به راحتی حرکت کرده و فرآیند عمل را تسهیل می‌کند.

7)      آماده سازی فک برای جراحی

اگر فک شما دارای تراکم استخوانی کمی باشد یا به عبارتی برای نگه داشتن ایمپلنت خیلی نازک یا نرم باشد دندانپزشک باید عمل پیوند استخوان انجام دهد و در صورت نیاز فک را صاف یا شکل آن را تغییر دهد. این اقدام به ایجاد بستر مناسبی برای ایمپلنت کمک می‌کند. اگر فک خیلی بزرگ یا حجیم باشد دندانپزشک مقداری استخوان را برداشته و از فک خارج می‌کند.

توصیه ‌های قبل از جراحی ایمپلنت

  • سه روز پیش از جراحی روزی ۳ بار از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کنید.
  • ۳ تا ۵ روز پیش از جراحی از مصرف داروهای رقیق‌کننده خون (آسپرین وارفارین) خودداری کنید.
  • دو هفته پیش از جراحی از مصرف الکل بپرهیزید.
  • شب قبل از جراحی به طور کامل استراحت کنید.
  • قبل از درمان غذا میل کنید تا حین جراحی دچار ضعف نشوید.
  • اگر جراحی تحت بیهوشی انجام می‌شود یک نفر را همراه خود به کلینیک ببرید.
  • از مسکن‌های قوی مانند ژلوفن ایبوپروفن و نوافن استفاده کنید.
  • یک روز قبل از جراحی غذاهای نرمی مانند سوپ و فرنی برای خود آماده کنید.

مصرف ایبوپروفن به تسکین درد کمک می‌کند.

مراقبت های قبل از ایمپلنت توسط دندانپزشک

  • تجویز آنتی بیوتیک:در صورتی که سیستم ایمنی بیمار ضعیف یا سرکوب‌شده باشد دندانپزشک برای بیمار قبل و بعد از جراحی آنتی بیوتیک تجویز می‌کند.
  • استفاده از روش های جایگزین:اگر بیمار به هر ماده بی‌حس‌کننده یا دندانپزشکی حساسیت داشته باشد دندانپزشک از روش‌های جایگزین استفاده می‌کند.
  • تنظیم برنامه درمانی:در صورتی که بیمار دارویی مصرف کند که می‌تواند با داروی بیهوشی تداخل داشته باشد یا بر جراحی‌های ایمپلنت دندان تأثیر بگذارد دندانپزشک برنامه درمانی مناسبی را تنظیم می‌کند.
  • پیوند استخوان یا تغییر شکل فک:اگر فک بیمار مشکل خاصی داشته باشد دندانپزشک پیوند استخوان یا تغییر شکل فک را طبق برنامه درمانی مناسب انجام می‌دهد.
  • عمل جراحی همزمان:اگر بیمار شرایط مساعد و مناسبی داشته باشد دندانپزشک ممکن است ایمپلنت و اباتمنت را در طول یک عمل جراحی داخل دهان نصب کند. در برخی موارد دندانپزشک حتی ممکن است تاج را همراه با ایمپلنت و اباتمنت در دهان قرار دهد.
  • فرموله کردن درمان:بر اساس نتایج ارزیابی دندانپزشک درمانی را فرموله می‌کند که نیازهای بیمار را برآورده کند و بیمار را از طریق برنامه درمانی راهنمایی می‌کند. دندانپزشک همچنین در مورد چگونگی آماده شدن برای هر روش مشاوره می‌دهد.

نتیجه گیری

برای موفقیت در جراحی ایمپلنت دندان آمادگی‌های قبلی نظیر معاینات جامع بررسی وضعیت استخوان و لثه و رعایت توصیه‌های دندانپزشک ضروری است. همچنین اقدامات پیشگیرانه و اصلاحی مانند پیوند استخوان یا تنظیم برنامه درمانی می‌توانند به ایجاد شرایط ایده‌آل برای کاشت ایمپلنت کمک کنند.

کلینیک بارانا یکی از مراکز معتبر دندانپزشکی در زمینه کاشت دندان با روش ایمپلنت است. جهت دریافت نوبت برای مشاوره و معاینه رایگان به صفحه رزرو نوبت مراجعه کنید.

کلینیک دندانپزشکی بارانا در مشهد

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قبل از ایمپلنت دندان چه کارهایی باید انجام دهیم؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قبل از ایمپلنت دندان چه کارهایی باید انجام دهیم؟"، کلیک کنید.