رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان اعلام کرد:
رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان گفت: اکنون با توجه به محاصره ها به جای صادرات محصولات بیشتر دانش را صادر کرده ایم و تنها محصولات چند شرکت بزرگ علمی این پارک علم و فناوری صادر شده است. به صورت محدود
الیرضا نصیری رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری نارنجی گفت: پارک علم و فناوری استان هرمزگان با توجه به برنامه های بزرگ و بلند سازمان نقشی مرتبط با اقتصاد دریایی دارد. کشور اسناد بیشتر تمرکز پارک بر روی قابلیت های دریایی از جمله گردشگری دریایی صنایع دریایی و مرتبط با دریا صنایع ماهیگیری و آبزی پروری است. همچنین استان هرمزگان یک استان صنعتی است و از نظر کشاورزی پتانسیل خوبی دارد به همین دلیل شرکت های خوبی در این زمینه فعالیت می کنند.
وی همچنین گفت: هم اکنون 67 شرکت علمی و 105 شرکت فناور در استان هرمزگان مشغول به کار هستند. پارک علم و فناوری می خواهد در این زمینه فعالانه عمل کند از این رو همچنان از ظرفیت کارشناسان دانشگاهی استفاده می کند و کارشناسان خود را برای تجاری سازی تحقیقات خود به شرکت های علم محور جذب می کند.
وی بیان کرد: پارک علم و فناوری استان هرمزگان به دلیل کمبود امکانات و مشکلات زیرساختی فیلترهای سختگیرانه ای را برای تاسیس شرکت ها در نظر گرفته است. ما باید شرکت هایی را ترک کنیم که به نتیجه رسیده اند و رشد کرده اند. همچنین شرکت هایی را که نتوانستند تجارت خوبی انجام دهند خارج می کنیم تا شرکت های جدید وارد پارک علم و فناوری استان هرمزگان شوند.
وی ظرفیت های محدود پارک علم و فناوری هرمزگان را مورد توجه قرار داد و گفت: در حال حاضر این پارک دارای 80 دفتر 20 کارخانه و یک کارخانه مشترک است که پایگاه های فناوری در آن فعالیت می کنند.
نصیری گفت: بندرعباس یکی از گران ترین شهرهای کشور محسوب می شود به همین دلیل در تملک زمین با مشکل مواجه هستیم. پیش از این اداره شهرک سازی و شهرسازی زمین را برای پارک علم و فناوری استان هرمزگان اختصاص داده بود و این زمین نیز مشکلات قانونی و زیرساختی داشت و اکنون در حال لغو قرارداد هستیم.
وی یادآور شد: دولت قبل (دولت دوازدهم) تصمیم گرفت زمینی را در دانشگاه هرمزگان برای احداث پارک علم و فناوری اجاره کند. اکنون زیرساختی در دانشگاه هرمزگان ایجاد کرده ایم. همچنین یک سری باکس با 70 تا 80 درصد کل بودجه ساخته ایم دنبال زیرساخت هستیم.
رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان به نحوه حمایت شرکت های علمی از این پارک توجه کرد و گفت: پارک علم و فناوری در حال حاضر دارای دو مدل پشتیبانی نرم افزاری و سخت افزاری است. از نظر نرم افزاری برند خوبی در منطقه و استان هرمزگان هستیم و شرکت های مستقر در پارک اعتماد زیادی به خود جلب کرده اند. در عین حال با ایجاد یک اکوسیستم شرکت ها در کنار هم قرار می گیرند و با یکدیگر هم افزایی دارند. ایجاد چنین هماهنگی و هماهنگی می تواند بهترین کمک پارک های علم و فناوری به شرکت های علم محور باشد.
وی گفت: پارک علم و فناوری هرمزگان مزایای دیگری نیز دارد. این پارک قوانین متفاوتی را برای معافیت شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته است. الان هم با قوانینی که برای شرکت ها وضع شده و با رایزنی های موجود مراکز مختلفی را از بودجه عمومی به شرکت ها فرستاده ایم.
وی تاکید کرد: در زمینه زیرزمین ها فضای یارانه ای را برای شرکت ها در نظر گرفته ایم. این نوع پشتیبانی برای شرکت هایی که در ابتدای کار خود هستند و به دنبال درآمدزایی هستند و برای شرکت های بزرگ در بازاریابی خود کمک بزرگی است.
نصیری به مشکلات دیگر شرکت های علمی اشاره کرد و گفت: اکنون شرکت های علمی به دلیل محاصره ها در صادرات محصولات خود با مشکل مواجه هستند. آنها اغلب این کار را با دور زدن قوانین صادرات انجام می دهند. ما از پورتال رسمی صادرات نداریم. به عنوان مثال یک شرکت مبتنی بر علم توانست قراردادی به مبلغ 800000 فرانک سوئیس از طریق یک استارت آپ اروپایی برای ارائه ویلچر هوشمند به فرودگاه زوریخ امضا کند. فرودگاه زوریخ به دلیل تحریم ها با شرکت های علمی ایرانی قرارداد نمی بندد. اکنون به دلیل محدودیت ها به جای صادرات محصولات دانش بیشتری صادر می کنیم.
وی همچنین گفت: پارک علم و فناوری هرمزگان یکی از پارک های جوان کشور است. هیچ شرکت بزرگی در این پارک وجود ندارد. در حال حاضر تنها چند شرکت به تولید کارخانه رسیده اند و قراردادهای بین المللی برای صادرات محصولات خود به صورت محدود امضا کرده اند.
رئیس پارک علم و فناوری استان هرمزگان تصریح کرد: در حال حاضر پایه بودجه پارک های علم و فناوری به ویژه پارک های علم و فناوری کوچک و جوان که نیاز به زیرزمین بیشتری دارند بسیار کم است. بودجه پارک های بزرگ علم و فناوری با زیرساخت های خوب نیز کم است.
وی ادامه داد: 11 میلیارد تومان بودجه برای پارک علم و فناوری استان هرمزگان در نظر گرفته شده است. در سال های گذشته کمتر از بودجه های مصوب تخصیص داده می شد. هزینه ساخت یک ساختمان بالاست مثلا برای هر متر 20 میلیون تومان باید هزینه شود. این مبالغ برای توسعه زیرساخت پارک ها بسیار ناچیز و ناچیز است بنابراین پارک های علم و فناوری باید متکی به منابع دولتی باشند.
وی در پایان گفت: اگر دولت بخواهد به سرعت به شرایط مناسب برای پروژه های کوچک دست پیدا کند باید برای پارک های علم و فناوری جوان بودجه زیادی برای چندین سال اختصاص دهد تا این پارک ها نیز زیرساخت های اساسی مناسب را ایجاد کنند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "صادرات دانش ایرانی به فرودگاه زوریخ / رونق اقتصاد دریا به کمک شرکت های دانش بنیان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "صادرات دانش ایرانی به فرودگاه زوریخ / رونق اقتصاد دریا به کمک شرکت های دانش بنیان"، کلیک کنید.