محمدرضا ظفرقندی در همایش مدیریت فرهنگ و علم که به مناسبت چهلمین سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و با حضور رئیس جمهور برگزار شد گفت: شاید این همه بودجه ای که در آن هزینه کردند غیرقابل تصور باشد. بودجه تولید و درآمد نفت در سال 1404. هزینه اقتصادی آلودگی هوا حداقل 12 میلیارد دلار است حتی برخی برآوردها 20 میلیارد دلار نوشتند.
وی ادامه داد: آلودگی هوا را بررسی کردم و دیدم از دست دادن نیروی طبیعی انسان چقدر هزینه دارد. به دولت هم گزارش دادم.
علل مهاجرت را باید در حوزه سلامت بررسی کرد
وزیر بهداشت گفت: در حوزه سلامت مشکلاتی داریم که امیدواریم با همکاری خوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و دکتر دکتر حل شود. با رفع موانع تولید یکی از آنها در حوزه علمی فرهنگی و دانشگاهی است. ما مشکل بزرگی به نام مهاجرت داریم که اگر به آن توجه نکنیم مانند اصطلاحی است که پایه را می خورد و مردم دیر متوجه می شوند و این یک مشکل جدی در حوزه سلامت است. بدون پیش داوری و پیش داوری باید عوامل مهاجرت در حوزه سلامت شناسایی و از این سرمایه های عظیم انسانی محافظت شود. شما واقعا نمی توانید برای اینها قیمت بگذارید.
زفرکندی همچنین گفت: در حوزه سلامت مهاجرت پرستاران پزشکان و دانشجویان را داریم که مشکل بزرگی است. من نمی خواهم ریشه های آن را اینجا بکنم فضای آن باید فنی حرفه ای و حرفه ای باشد. شورای انقلاب فرهنگی هم روی آن کار کرده است. مهاجرت یکی از بزرگترین کارهایی است که در حوزه سلامت روی آن کار شده است اما باید به پایان برسد تا بتوانیم این روند را معکوس کنیم.
کیفیت در پزشکی خط قرمز ماست
وزیر بهداشت با بیان اینکه بحث کیفیت در همه علوم و به ویژه در حوزه پزشکی موضوع بسیار مهمی است گفت: جمله ای از بیانات مقام معظم رهبری درباره من هست که می خوانم درباره انقلاب فرهنگی می گوید. شورا. توسعه دانشگاه ها پژوهشکده ها و سایر مراکز آموزش و پرورش و آموزش عالی که نیاز به واکنش طبیعی است و افزایش چشمگیر تعداد دانشجویان در نتیجه وظایف جدیدی را بر دوش مسئولان نهادینه می کند. امور فرهنگی کشور از همه بالاتر است.
زفرکندی تاکید کرد: باید روی این مقوله تمرکز کنیم. به خصوص در حوزه پزشکی خط قرمز ما کیفیت است یعنی اگر تصمیم اضافه ای داشتیم حتی اگر بنا به دلایلی اجرا نشد به خاطر بی پولی و توان کشور بود. مثلا تصمیم داشتیم ظرفیت را افزایش دهیم چون به آن نیاز داریم اما بی کیفیت بود که قطعا نارضایتی ایجاد می کند.
وی ادامه داد: دانشجویی که بخواهد 6-7 سال در خوابگاه بماند که وضعیت خوابگاه نامناسب باشد شکایت می شود. اگر همین دانشجو بخواهد به دندانپزشکی برود به یک کیت دندانپزشکی نیاز دارد وگرنه پنج دانشجو هستند که با یک کیت نمی توانند از استاد خود یاد بگیرند. همین دانشجوی پزشکی اگر به بیمارستان برود قبل از یادگیری باید به تعداد کافی مریض ویزیت کند و از طرفی بیمارستان و کلاس و خوابگاه و وسایلش تهیه می شود وگرنه ما را مزمن می کند. و نارضایتی خاموش و بی کیفیتی. این یک واقعیت است که من همیشه می گویم زمانی موفق می شویم که دانش آموزان از محیط یادگیری خود لذت ببرند.
مادران از حلقه های زایمان راضی نیستند
وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود به موضوع جوانی مردم اشاره کرد و گفت: مادران در دوران بارداری و به خصوص هنگام زایمان در محیط های بیمارستانی خوشحال نیستند و سخت است. برای آنها کار می کند. این تجربه بد اجازه نمی دهد این روند ادامه پیدا کند بنابراین تجربیات بد منجر به ادامه مسیر می شود.
زفرکندی تاکید کرد: برای اخذ مصوبات شورای انقلاب فرهنگی باید ارتباط مستمر و موثری با هیات اجرایی کشور و صاحبان طرح از دانش آموزان تا معلمان داشت. نتیجه مورد نظر
حضور دانش آموزان در مراسم 25 اسفند به معنای سرمایه اجتماعی است
وزیر بهداشت درباره شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: وضعیت فرهنگ در دانشگاه ها قبل از انقلاب و بعد از انقلاب متفاوت بود. دانشگاه قبل از انقلاب عمدتاً با گروه ها و فرقه هایی حرکت می کرد که در یک مسیر نبودند و تأثیر خود را در تنش های سیاسی کل کشور داشت. یادم هست جلوی دانشکده داروسازی ما در دانشگاه تهران خیمه ای برپا شده بود و نوشته بودند که محل جمع آوری کمک های مالی برای حزب کومله کردستان است یعنی به حدی رسید که چنین فعالیت هایی انجام شد. محل این کار در دانشگاه ها انجام شد چون دانشجویان مسلمان ارتباط با این گروه ها برای ما سخت بود اما معتقدم دانشجویان آن نسل با افتخار انتخاب شدند.
ظفرقندی همچنین گفت: آنچه امروز دیدیم خواست امام و پیشنهاد مکرر رهبر معظم انقلاب بود که دانشگاه باید گفتمان سیاسی سالم داشته باشد و شکوفا شود. یادم می آید که در آن زمان در یکی از انتخابات مجلس گروهی آمدند و گفتند که دانشجویان در این انتخابات دخالت نکنند تا دانشجویان وارد عرصه سیاسی نشوند و امام برخورد شدیدی نشان دادند و گفتند این یک توطئه است. و کسانی که می گویند دانشجویان و دانشگاه ها باید در کار دخالت کنند و بار سیاسی نداشته باشند در معرض تهدید هستند. کشور
وی همچنین گفت: پس از آن با شرایط متفاوتی مواجه شدیم با وجود اینکه مقام معظم رهبری کرسی هایی را برای آزاداندیشی و گفتگو و گفتمان سیاسی در دانشگاه ها معرفی کردند و واقعا خوشحالم که در این مسیر به شرایطی رسیده ایم که این روزها دانشجو و دانشجو 16 آذر را پشت سر گذاشتیم واقعیت این است که در جلسات این موضوع مطرح شد و حرف ها زده شد معتقدم حضور دانشجویان بسیار زیاد است. حضور داشتند فارغ از سلیقه و گفتگو این یعنی سرمایه اجتماعی که بسیار ارزشمند است.
ظفرقندی همچنین با اشاره به اینکه دیروز مشکلات سوریه در دولت مطرح شد گفت: اساس این تغییری که صورت گرفت جنگ نبود. یعنی پیشرفت کرده اند و به آن رسیده اند و دلیل این امر عدم مشارکت است. این بدان معناست که سرمایه اجتماعی وقتی مردم به صحنه می آیند وقتی وجود ندارند مانند اصطلاحی که اساس حکومت را گذاشت و در عرض یک هفته و 10 روز به یکباره فرو ریخت. من فکر می کنم آنچه باید به دنبال آن باشیم حضور پررنگ دانشجویان با هر سلیقه ای است. با داشتن تمام طعم و همه صحبت کردن هیچ اتفاقی نمی افتد. گوش دادن نیز بسیار مهم است.
وی گفت: صالحی وزیر آموزش و پرورش گفت که از دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بازدید و سپس به خوابگاه رفتم. این همان چیزی است که ما باید نگران آن باشیم یعنی مخالفت و اینها مسائلی است که باعث مخالفت خاموش می شود حتی اگر صدایی هم نباشد باید این مخالفت ها را شناخت.
وزیر بهداشت تصریح کرد: حقیقت این است که آنچه این روزها احساس کردم آنچه در دوران دانشجویی در دانشگاه شریف دیدم صحنه های باشکوهی بود. من نزدیک به 50 سال است که در 16 آذر زندگی می کنم. قبل از انقلاب نهضت 16 آذر حرکتی شاید یک ساعته بود دانشجویان اعتراض کردند شیشه های کلاس شکسته و کلاس ها بسته شد و ظرف یک ساعت نگهبانان دانشگاه به آنها اطلاع دادند که با عجله به دانشگاه خواهند رفت. بجنگید و ببندید و ببندید و این پایان کل نهضت قبل از انقلاب بود. بعد از انقلاب بلند شدند و رسیدند. من مقاله ای نوشتم و گفتم 16 آذر دما و دماسنج فعالیت های دانشگاه است و فکر می کنم طبق استانداردهایی که می دانم و با آموزش هایی که از امامم دارم این 16 آذر خوب بود یعنی. دارای علائم حیاتی قابل قبولی بوده و به فضل الهی زنده است
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سالانه ۵۰ هزار ایرانی را به دلیل آلودگی هوا از دست می دهیم" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سالانه ۵۰ هزار ایرانی را به دلیل آلودگی هوا از دست می دهیم"، کلیک کنید.