تهران قدیم| ماجرای ساخت اولین بیمارستان پایتخت/ تصویری خاص از فضای بیمارستان و بیماران در 150 سال پیش

به گزارش نارنجی، همانطور که در کتب تاریخی آمده است، تا زمان ناصرالدین شاه قاجار مکانی به نام بیمارستان وجود نداشت و درمان بیماران فقط بر دوش کسانی بود که به آنها پزشک و پرستار می گفتند. . اما اولین بیمارستانی که در تهران افتتاح شد و پذیرای بیماران بود، بیمارستان دولتی بود که در سال 1251 هجری قمری به دستور ناصرالدین شاه قاجار در خیابان سپه مروز ساخته شد و بعدها مشخص شد. به عنوان بیمارستان سینا

تهران قدیم| ماجرای ساخت اولین بیمارستان پایتخت/ تصویری خاص از فضای بیمارستان و بیماران در 150 سال پیش

همشهری نوشت: استاد و مورخ فقید «نصیر نجمی» در کتاب خود در این باره می نویسد: «ناصرالدین شاه در یکی از سفرهای خود به فرنگستان از نقاط مختلف شهر دیدن کرد و از چندین بیمارستان بازدید کرد. اهمیت چنین مکانی و تاثیر آن در معالجه بیماران دیده شد که بلافاصله پس از بازگشت به ایران دستور ساخت بیمارستانی خوب را داد و این مهم به مشیرالدوله سپرده شد. نخست وزیر در آن زمان علی قلی میرزا اعتدال السلطنه و ناظم الاطباء نفیسی (پزشک و نویسنده فرهنگ فارسی به فارسی) منصوب شدند. پس از بررسی ها و جست و جوهای فراوان، رییس بیمارستان مکانی را در حوالی چهارراه حسن آباد پیدا کرد و آن را برای بیمارستان تعیین کرد و نام آن را بیمارستان دولتی گذاشت.

از این رو ناظم الطباء در سال 1290 هجری قمری اولین بیمارستان تهران و ایران را در میدان حسن آباد و در محله ای به نام هشت گنبد ساخت. نام این بیمارستان سال ها «بیمارستان دولتی» بود. پس از شروع به کار این بیمارستان، رییس پزشکی به ناصرالدین شاه پیشنهاد کرد که پزشکان آموزش دیده ایرانی در این بیمارستان به درمان بیماران بپردازند. پس از آن با موافقت ناصرالدین شاه تحصیلات پزشکی در مدرسه دارل فنون پذیرفته شد و همه ساله تعدادی از طلاب برای کسب دانش پزشکی به این مدرسه می رفتند و این دانش را بر اساس دروس پزشکی مطالعه می کردند. ناظم الاطباء. این افراد در همان زمان در بیمارستان دولتی زیر نظر پزشکان غربی آموزش دیدند و توانستند به نسل اول پزشکان آموزش دیده تبدیل شوند.

تهران قدیم ماجرای ساخت اولین بیمارستان پایتخت/ تصویری خاص از بیمارستان و بیماران 150 سال پیش

این “بیمارستان دولتی” برای اولین بار ساخته شد و با 400 تخت در 3 ساختمان مختلف خدمات ارایه کرد. به گفته پرستاران قدیمی بیمارستان و بر اساس اسناد موجود، در سال اول ساخت آن بیمارستان بیش از 2500 بیمار در یکی از ساختمان های آن بیمارستان تحت درمان قرار گرفتند.

پس از این بیمارستان چندین بیمارستان دیگر در تهران افتتاح شد که می توان به بیمارستان نظامی تهران که توسط شاهزاده علیقلی میرزا تاسیس شد اشاره کرد. «بیمارستان دولتی» در سال 1319 به همت پدر علم پزشکی ایران به بیمارستان سینه تغییر نام داد. این بیمارستان سال ها محل درمان بیماری های بیماران بوده است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تهران قدیم| ماجرای ساخت اولین بیمارستان پایتخت/ تصویری خاص از فضای بیمارستان و بیماران در 150 سال پیش" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تهران قدیم| ماجرای ساخت اولین بیمارستان پایتخت/ تصویری خاص از فضای بیمارستان و بیماران در 150 سال پیش"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه