عملکرد سیاسی و مواضع دولت روسیه در برخورد با مشکلات منطقه ای و اوضاع ایران یک نکته روشن را نشان می دهد و امری عادی نیست، ترجیح دادن منافع ملی خود با وجود این صراحت، عجیب و غریب است. چیز این است اینکه ادعاهایی که بر منطقه مسلط هستند و مختصات لازم را در دیپلماسی می دانند، این نکته روشن و ساده را درک نمی کنند، اغلب در دام ترفندهای سیاسی پوتین گرفتار می شوند.
پیش از این به دلیل موضع روسیه علیه ایران و به دلیل رفتار فریبکارانه روسیه؛ گزیده ای از کتاب KGB در ایران منتشر شده توسط Vola Dimir Kozhichkin، افسر KGB در ایران را در قالب خاطرات وی نقل کرده ام: از دوره کارآموزی خود در مدرسه 101 KGB در حومه مسکو، او در حال انجام وظیفه بود. ایران و عملیات علیه عوامل هارش ساواک و سپس علیه حامیان مشتاق نظام جمهوری اسلامی ایران، کتاب KGB در ایران نکات جالبی را بیان می کند.
در فصلی که به شروع دفاع مقدس و حمله صدام به ایران می پردازد، توجه به سخنان غالباً نادیده گرفته شده تاریخ، هشداری مهم برای نحوه رفتار در این جامعه روسی است.
در آغاز جنگ ایران و عراق، شوروی در شرایط بسیار ویژه ای قرار داشت، شوروی با عراق قرارداد همکاری و کمک متقابل به ویژه کمک های نظامی داشت و در عین حال، شوروی نمی خواست. به روابطش با ایران آسیب بزند دولت تازه تأسیس ایران را به آغوش روژاوا بیاندازید. اکنون که اتحاد جماهیر شوروی بالاخره به هدف انتخابی خود یعنی از بین بردن روابط آمریکا و ایران رسیده است، نمی تواند برای بازگرداندن ایران به گذشته، یعنی بازگرداندن روابط ایران و آمریکا، کاری انجام دهد.از سوی دیگر کمک های ایران به عراق منجر به از بین رفتن نفوذ شوروی در جهان عرب می شود، بنابراین مقامات شوروی راهی برای رهایی از این مشکل پیدا کردند و خود را در جنگ بین دو کشور بی طرف اعلام کردند و البته این بی طرفی دروغی بیش نیست.
ولادیمیر گزارش می دهد که وقتی متوجه شدیم ایرانی ها برای خرید اسلحه از برخی کشورهای بلوک شرق تصمیم به فروش مقدار زیادی از طلای خود برای خرید ارزهای معتبر در بازارهای جهانی گرفتند، مسکو به ویژه بازار جهانی را تحت تاثیر قرار داد. بازار طلا و اتحاد شوروی که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان طلا بود به خطر افتاد، ایران نتوانست این کار را انجام دهد، بنابراین وظیفه شکست این طرح ایرانی بر عهده مامور GB گذاشته شد. توقیف شد.
سردبیر یکی از روزنامه های کثیرالانتشار تهران یکی از کارگزاران تسویه حساب در آن زمان بود و به همین دلیل به او مأمور شد تا در روزنامه خود مقاله ای درباره بی گناهی و خطرات ذخایر طلای کشور در مجلس شورای اسلامی و فروش طلا منتشر کند. مورد تایید قرار نگرفت. KGB کار خود را انجام داد.
آنچه این جاسوس روس توصیف می کند تایید خیانت روسیه است که واضح ترین شکل آن را می توان در عهدنامه گلستان و ترکمنچا مشاهده کرد.
قرارداد گلستان که در 3 نوامبر 2013 منعقد شد، مساحتی به وسعت تقریبی 220 هزار کیلومتر مربع از زمین و 120 هزار کیلومتر مربع آب از دریای خزر (خزر) را از ایران جدا کرد که در نتیجه بیش از 1360 کیلومتر تسلیم شد. . از سواحل این دریا تا روسیه و در نتیجه ایران 21946 کیلومتر مربع از آبهای سرزمینی و 310 کیلومتر خط ساحلی از منطقه انحصاری اقتصادی گرجستان در دریای سیاه یا قرارداد مفتضح ترکمنستان که روز پنجشنبه 10 مارس امضا شد از آغاز شد. در سال 1206 سه ایالت دیگر قفقاز به نامهای اریوان و نخجوان و سایر مناطق تلاش تحت سلطه روسها درآمدند و حاکمیت ایران در دریای خزر محدودتر شد و مردم ایران مجبور به پذیرش کاپیتولاسیون شدند. دربار کنسولی) و بدین ترتیب دیوار جدایی بین مردم قفقاز و دیگر مردمان ایرانی ساخته شد.
نمونه دیگری از تضییع حقوق ملت ایران توسط روسها در جنگ جهانی و پس از پایان جنگ در تاریخ ثبت شده است. اگرچه نیروهای متفقین در اردیبهشت 1324 ایران را ترک کردند، اما روس ها به بهانه حمایت از فرقه دموکرات و جنبش مستقل مهاباد از خروج از ایران خودداری کردند. در مورد این موضوع در شورای امنیت، اعضای شورا تنها به محکومیت رفتار روسیه رای دادند. سرانجام در فروردین ماه 1325 با دریافت امتیازاتی از قبیل قراردادهای نفتی و … سایه ارتش شوروی از سر میهن رخت بربست، اما داستان خیانت های این گروه به پایان نرسیده و به انحاء مختلف تکرار می شود. فرم هایی که آخرین آنها مورد کریدر زنگزور است.
*(کریدور زنگزور منطقه ای است بین ارمنستان و نخجوان. نخجوان منطقه ای خودمختار متعلق به جمهوری آذربایجان است که از طریق زمین به قلمرو اصلی آذربایجان متصل نیست و ارمنستان از آن جدا می شود. این کریدور از جنوب می باشد. بخشی از ارمنستان، یعنی استان سیونیک، که گاهی اوقات به آن زنگزور می گویند، اقدامی بی سابقه در قفقاز است.
کریدور زنگزور از چند جنبه برای ایران اهمیت استراتژیک و ژئوپلیتیکی دارد: دسترسی به بازارهای قفقاز و اوراسیا: ایران از طریق ارمنستان و نخجوان وارد بازارهای قفقاز و اوراسیا می شود. اگر کریدور زنگزور به عنوان مسیر مواصلاتی فعال شود، می تواند ایران را از بخشی از این مسیرهای تجاری محروم کند و نقش استراتژیک ایران را در حمل و نقل کالا در منطقه کاهش دهد.
مسائل امنیتی و تغییرات ژئوپلیتیکی: ساخت و تقویت کریدور زنگزور می تواند به تقویت نقش ترکیه و جمهوری آذربایجان در منطقه منجر شود. این امر ممکن است توازن قوا در قفقاز جنوبی را به ضرر ایران تغییر دهد، زیرا ایران همواره یکی از بازیگران اصلی این منطقه بوده است که می خواهد از نفوذ خود محافظت کند و از گسترش نفوذ رقبای منطقه ای خود به ویژه جلوگیری کند. ترکیه. و اسرائیل
روابط با ارمنستان: ایران روابط تاریخی و سیاسی نزدیکی با ارمنستان دارد و کریدور زنگزور می تواند ارتباط زمینی ایران و ارمنستان را محدود کند. ارمنستان به عنوان یکی از همسایگان شمال غربی ایران، نقش مهمی در سیاست خارجی ایران در قفقاز جنوبی دارد.
تغییر مسیرهای ترانزیتی: اگر کریدور زنگزور به عنوان مسیر اصلی ترانزیتی آذربایجان و نخجوان به ترکیه فعال شود، ایران ممکن است بخشی از درآمد ترانزیتی خود را از دست بدهد. علاوه بر این، این کریدور می تواند راه های جایگزینی برای انتقال انرژی و کالا ایجاد کند که تاثیر منفی بر نقش ترانزیتی ایران در منطقه خواهد داشت.
موازنه قوا در منطقه: ایران نگران است که ساخت این کریدور منجر به افزایش نفوذ ترکیه و آذربایجان در منطقه و کاهش نفوذ ایران شود. این موضوع می تواند به تغییراتی در موازنه قوای منطقه ای منجر شود که به منافع استراتژیک ایران لطمه خواهد زد.
به طور کلی کریدور زنگزور یک موضوع حساس و راهبردی برای ایران است، زیرا میتواند تأثیر زیادی بر روابط اقتصادی، امنیتی و ژئوپلیتیکی ایران در قفقاز جنوبی از استان زنگزور در شرق تا استان گنجه-داشکسن در ایران داشته باشد. . از جنوب با کشور ایران و با رودخانه ارس، از شرق با استان قره باغ و از غرب با کشور ارمنستان همسایه است.
در هر صورت به نظر می رسد مشکلات و اختلافات کنونی بین بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای باعث شده سرنوشت کریدور زنگزور نامشخص باشد و در صورت توافق همه طرف ها و یا افزایش ظرفیت یکی از طرفین، احتمال وقوع کریدور زنگزور وجود داشته باشد. خروج آغاز خواهد شد
بنابراین جای تامل دارد که اگر با وجود حصار مرزی ایران، ارمنستان که روز به روز به روژاوا نزدیکتر می شود و طرف های دیگر منطقه و خارج از منطقه موافقت خود را برای استفاده از این کریدور اعلام کنند، چه واکنشی نشان خواهد داد. جمهوری اسلامی ایران چه واکنشی نشان خواهد داد؟
بی شک کارشناسان و کارشناسان میهن دوست بارها از نتایج بد رابطه با روسیه و دخالت ها و خیانت های این گروه صحبت کرده اند و این امید وجود دارد که با تغییر تیم دیپلماسی دولت شاهد تغییر رویکرد باشیم. و رویکرد. اصلاح مواضع دولت در زمینه رویارویی با روسیه و مشکلات منطقه ای
وکیل-شیراز
* برگرفته از سایت تابناک
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پوتین و چوب خط خیانت های روسیه به ایران" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پوتین و چوب خط خیانت های روسیه به ایران"، کلیک کنید.