دختر و پسر مبتلا به سندرم داون از این پیوند با خانواده خود خوشحال بودند و با خوشحالی به یاد آوردند که این افراد حق دارند مانند دیگران زندگی کنند.
کاربران با نظرات متفاوت
در اولین لحظات نظرات متفاوتی در مورد این ویدیو وجود داشت؛ برخی از کاربران چنین تصمیمی را اشتباه دانستند و برخی نیز به خانواده این دو جوان تبریک گفتند و بر حق حیات این دسته از افراد تاکید کردند. یکی از کاربران نوشته است: همین کروموزوم در عشق و انسانیت سروصدا می کند. اما کاربر دیگری با انتشار نظر دیگری نوشت: حالا که این دو ازدواج کرده اند تکلیف فرزندانشان چه می شود؟ این اظهارنظرهای متفاوت در شبکه های اجتماعی باعث شد که بسیاری از افراد به این فکر کنند که آیا کودکان مبتلا به سندرم داون حق ازدواج دارند یا خیر؟
حق حیات قابل بحث نیست
سندرم داون یک اختلال کروموزومی است که باعث تاخیر و ناتوانی در رشد جسمی و ذهنی می شود. با پیشرفت علم این بیماری هنوز قابل پیشگیری نیست اما در این سال ها گفته می شود که سن والدین و ازدواج خانوادگی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
خانواده هایی که با فرد مبتلا به سندرم داون زندگی می کنند مشکلات خاص خود را دارند اما در این سال ها والدینی که خلاقانه و شجاعانه فرزندان خود را در مسیر اجتماعی شدن قرار دهند و نشان دهند که هر فرد حق زندگی دارد کم نبوده است. .
ساخت کافه به نام کودکان مبتلا به سندرم داون داشتن فرزند مبتلا به سندرم داون در مجموعه تلویزیونی «ولم کن» و ساخت مرکز سندرم داون در مرکز رشد فکری و… کم هستند. گام های موثری برای نشان دادن وجود این کودکان در متن جامعه است تا فراموش نشود این بخش از جامعه نیز در حال گذراندن زمان است و نباید این بخش از جامعه را کنار گذاشت.
ازدواج ممنوع
از نظر جسمی کودکان مبتلا به سندرم داون همانند سایر کودکان روندی را طی می کنند اگرچه رشد اجتماعی ارتباطات اجتماعی و خودکنترلی در این افراد به تأخیر می افتد اما به گفته متخصصان افراد مبتلا به سندرم داون باید مانند دیگران ارتباط عاطفی برقرار کنند . ازدواج زنان و مردان مبتلا به سندرم داون موضوعی غیرشفاف است و سوالات زیادی از جمله اینکه آیا از این ازدواج فرزندانی با سندرم داون خواهند داشت یا خیر؟ بیرون می آورد برای ایجاد
برای پاسخ به این نکته ابتدا باید گفت که اطلاعات بسیار کمی در مورد باروری در پسران مبتلا به سندرم داون وجود دارد و با توجه به دانش روز علم پزشکی باید گفت که مردان مبتلا به سندرم داون قدرت ندارند. بچه دار شدن اما برای زنان مبتلا به سندرم داون موضوع متفاوتی است. مليحه خالقيان متخصص ژنتيک چند موضوع مهم را تشريح کرد:
بچه دار شدن بیماران سندرم داون: بیماران مبتلا به سندرم داون می توانند ازدواج کنند اما بهتر است بچه دار نشوند زیرا احتمال به دنیا آمدن فرزند مبتلا به سندرم داون زیاد است. البته اکثر مردان مبتلا به سندرم داون نابارور هستند.
امید به زندگی: امید به زندگی در بیماران مبتلا به سندرم داون کمتر از افراد عادی است. با توجه به اینکه برخی از آن بیماران از بیماری قلبی رنج می برند عمر کوتاهی بین 2 تا 3 سال دارند اما مبتلایان به سندرم داون که چنین بیماری ندارند تا 50 سال عمر می کنند.
اختلالات یادگیری: بیماران مبتلا به سندرم داون ضریب هوشی زیر 50 دارند اما تحصیلات بالایی دارند و می توانند سواد یا مهارت های خاص را بیاموزند و حتی کار کنند.
دیدگاه جامعه نسبت به افراد مبتلا به سندرم داون تغییر کرده است
علیرضا شریفی یزدی روانشناس اجتماعی: انتشار فیلم ازدواج 2 جوان مبتلا به سندروم داون را یک اتفاق مثبت در جامعه ایران می دانم. حقیقت این است که در گذشته به افراد بیمار به عنوان یک کمبود در جامعه نگاه می شد گاهی این تصور غلط از حد خود فراتر می رفت و می دیدیم که خانواده فرد بیمار نیز از سوی جامعه طرد می شود.
افزایش تعداد کودکان مبتلا به سندرم داون و حذف خرافات در مورد علت این بیماری ها باعث تغییر نگرش جامعه ایرانی شد. این روزها می بینیم که نگاه علمی به این گونه بیماری ها وجود دارد و کمتر کسی به دلیل داشتن فرزند مبتلا به سندرم داون با نظر منفی جامعه مواجه می شود. در این میان نباید از نقش شبکه های اجتماعی غافل شد این رسانه های نوظهور با تمام معایبی که داشتند از محاسن خود بهره می برند.
شبکه های اجتماعی با انتشار تصاویر و فیلم هایی از بیماران مختلف از جمله بیماران مبتلا به سندرم داون شرایطی را ایجاد کردند که مردم بیشتر با این افراد آشنا شوند و حتی به وظایف مردم در قبال این افراد گوش فرا دهند. مردم از واکنش های دلسوزانه فاصله گرفته اند و این روزها در قالب یک واقعیت اجتماعی با بیماران مختلف ارتباط برقرار می کنند. در این میان نباید فراموش کرد که دولت و مردم باید بتوانند برای افراد دارای معلولیت و بیماری های مختلف ساحل را ترک کنند همانطور که اقداماتی که در کلان شهرها در زمینه توسعه زیرساخت ها انجام می شود دولت و مردم باید از این افراد نیز حمایت کنید. جامعه و در چارچوب جامعه.
در رابطه با ازدواج بیماران مختلف به ویژه افراد مبتلا به سندرم داون استفاده از توصیه های متخصصین ژنتیک برای اینکه شاهد شرایط نامطلوب نباشیم کاملا ضروری است. ازدواج این زوج های مبتلا به سندرم داون اشکالی ندارد اما اگر باید بچه دار شوند و خطر بیماری فرزندشان چقدر است باید مشاوره ژنتیک نظر بدهد البته از نظر جامعه شناسی و روانشناسی. ایجاد شرایط زندگی مستقل برای این بیماران با نظارت خانواده اقدامی مثبت است زیرا زندگی بهتری را برای این دسته از بیماران فراهم می کند.
مهران قندهاری و سامی گیفت
این زوج به عنوان اولین زوج ایرانی مبتلا به سندرم داون شناخته می شوند که در دوران کرونا رسما ازدواج کردند تا نشان دهند زندگی بدون محدودیت ادامه دارد. مهران قندهاری و همسرش در تئاتر فعال بودند و حضور در صحنه باعث آشنایی با یکدیگر و در نهایت ازدواج شد. مادر مهران قندهاری درباره فراهم شدن شرایط برای ازدواج پسرش می گوید: اگر به سال های قبل از ازدواج پسرم برگردم قطعا راه را برای این ازدواج دوباره آماده می کنم و به دیگران هم توصیه می کنم که این کار را انجام دهند. خانواده ها باید آموزش صبر بردباری هماهنگی و همراهی به موقع داشته باشند تا مشکل رشد و تکامل کودکان سندرم داون و زندگی بهتر برای این کودکان حل شود این رشد می تواند منجر به ازدواج شود. مهران و هدیه را هنوز با حمایت خانواده ها و علاوه بر تئاتر کلاس های مختلف در رشته شنا می شناسیم و 22 مدال طلا نقره و برنز در مسابقات داخلی و بین المللی کسب کرده است.
فرزاد صفوی
پسر هفتاد ساله تبریزی که توانست با حمایت و وفاداری خانواده راه ورزش حرفه ای را طی کند. فرزاد صفوی سال گذشته توانست با غلبه بر حریفان خود در بخش «سندرم K 22» مدال طلای مسابقات قهرمانی آسیا 2023 را از آن خود کند و بر سکوی نخست این رقابت ها بایستد. صفوی در کنار شادی این قهرمانی با حرکتی خاص مورد توجه همه رسانه ها قرار گرفت. ماجرا از این قرار بود که بعد از بازی فینال وقتی دستش توسط داور به عنوان قهرمان مسابقه بالا رفت صفوی ناراحتی رقیب عربستانی خود را از گوشه چشم دید. این ورزشکار در کسری از ثانیه با لبخند به سمت حریف رفت و دستانش را بالا برد و حریف را محکم در آغوش گرفت تا با مهربانی خاص خود از غم شکست حریف بکاهد. در همان روزها این رفتار صفوی به سرعت مورد توجه رسانه ها و شبکه های اجتماعی قرار گرفت تا یادآوری کند که کودکان مبتلا به سندرم داون با عشق خاص خود به دنیا نگاه می کنند.
محمدصادق میرمحمدی بازیگر
حضور محمدصادق در سریال رحیم کن با استقبال فوق العاده ای روبه رو شد و از همان روز اول که سکانس های مربوط به او در این سریال منتشر شد خیلی ها این سریال را به خاطر حضور کودک مبتلا به سندروم داون تحسین کردند. محمدصادق میرمحمدی متولد 1393 است و مادرش درباره حضورش در این سریال می گوید: «محمدصادق قبل از ورود به این سریال به عنوان بازیگر فیلم های زیادی می دید و حتی فیلم هایی را که خیلی دوست داشت تماشا می کرد. ما را مجبور به تماشای فیلم کردند. پسرم دوره توانبخشی را در یک مرکز شروع کرده بود از همان مرکز به ما اطلاع دادند که یک گروه فیلمبرداری نیاز به حضور بازیگر مبتلا به سندرم داون دارند و در نهایت محمدصادق انتخاب شد. مادر محمدصادق درباره اولین باری که تصویر پسرش را روی صفحه تلویزیون دید می گوید: آن لحظه برای من بسیار خوشحال کننده بود زیرا نتیجه سال هایی را که او در آموزش و پرورش سپری کرد دیدم و انگار توانستم به آن برسم. موفقیتی که بر دوش من بود همه خانواده ها می خواهند فرزندانشان به گونه ای آموزش ببینند که بتوانند در آینده مستقل زندگی کنند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ازدواج کودکان سندروم داون، یک عاشقانه خیلی خاص" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ازدواج کودکان سندروم داون، یک عاشقانه خیلی خاص"، کلیک کنید.